Za področje

    Stenski, vgradni ali nadpultni umivalnik za kopalnico?

    Članek je koristil že 25069+ uporabnikom
    Ko gradite nov objekt ali prenavljate kopalnico v svojem stanovanju, je en od pomembnih dejavnikov izbira kopalniške opreme. Na tržišču lahko izbirate med različnimi vrstami, oblikami in materiali kopalniških umivalnikov. Na voljo so stenski, vgradni umivalniki in nadpultni umivalniki, kateri kopalniški umivalnik izbrati, pa je odvisno predvsem od vaših želja in pričakovanj.
    Strokovni članek 25069
    umivalnik
    Imamo kar 1039 izvajalcev za področje Kopalnice:

    1. Stenski kopalniški umivalnik 

    Kopalniški umivalnik je lahko sidran oziroma obešen direktno v steno. Take umivalnike ponavadi uporabimo, kadar je prostora manj, saj zavzamejo najmanj prostora in ustvarjajo občutek prostornosti. Prav tako pa lahko predstavljajo lep, minimalistični kopalniški element in imajo pogosto tudi integriran podstavek za prekrivanje cevi in odtokov.

    Stenski umivalnik
    Stenski umivalnik v prostoru deluje lahkotno in minimalistično.

    2. Vgradni umivalnik

    Druga vrsta kopalniških umivalnikov pa so tisti, ki jih postavimo v sklopu kopalniškega pulta. Tak umivalnik imenujemo vgradni umivalnik. Vgradni umivalniki so potopni oz. kot pove že njihovo ime - vgrajeni v kopalniški pult. Ti so lahko modernejše oblike in postavljeni v večji ali manjši meri na pult, tako da je kopalniški umivalnik viden in zaznaven bolj ali pa manj - odvisno, kakšen izgled želimo. Nadpultni umivalnik se od vgradnega razlikuje predvsem po tem, da je na pult položen, vgradni umivalnik za kopalnico pa je vgrajen, v ravnini s pultom, pod ravnino pulta ali pa je viden oz. zaznaven samo rob umivalnika. 

    Vgradni umivalnik
    Vgradni umivalnik je lahko vgrajen v ravnini s pultom, pod pultom (na sliki) ali pa čez gleda njegov rob.

    3. Nadpultni umivalnik

    Nadpultni umivalnik je položen na kopalniški pult. Tak umivalnik imenujemo nadpultni umivalnik in je predvsem zelo praktičen, saj je okrog njega ponavadi velika prosta delovna površina. Nadpultni umivalniki so najpogostejši v dvojicah, v primeru da to seveda omogoča kvadratura kopalnice. Vsekakor je, če prostor to dopušča, zelo priporočljiva vgradnja kopalniškega pulta, ki omogoča dodatno delovno površino, v omarice pod pultom pa lahko spravimo raznorazne potrebščine. Nadpultni umivalnik za kopalnico je na voljo v zelo veliko verzijah, od najbolj enostavnih in osnovnih, do nekoliko bolj drznih in okrašenih. 

    Nadpultni umivalnik
    Prednost, ki jo prinaša nadpultni umivalnik je poleg estetskega izgleda tudi velika delovna površina okrog njega.

    4. Umivalnik za kopalnico mnogih oblik

    Izbiramo lahko tudi med najrazličnejšimi oblikami umivalnikov, kot npr. bolj klasičnim pravokotnim z zaobljenimi vogali ali modernim povsem pravokotnim. Obstajajo oglati umivalniki, elipsasti umivalniki, v obliki ledvičke ali pa moderni, povsem okrogli umivalniki. Na izbiro oblike umivalnika vpliva tudi vsa ostala kopalniška oprema, paziti moramo, da je kopalnica oblikovalsko ena celota in da se tako oblike, kot tudi materiali in barve skladajo med seboj. 

    Za piko na i veliko naredi izbira armatur. Tukaj moramo biti pozorni, da preverimo, ali izbran umivalnik za kopalnico sploh omogoča željeno armaturo. Če želimo, da je armatura vgrajena direktno v kopalniški umivalnik, moramo izbrati takega z luknjo. Če želimo, da je vgrajena v kopalniški pult, moramo luknjo prevideti na pultu, če pa jo želimo vgraditi v steno, moramo paziti, da ne izberemo pult ali kopalniški umivalnik z luknjo. Luknja bi bila v tem primeru popolnoma odveč in bi zelo kazila estetiko ne le kopalniškega umivalnika, pač pa celotne kopalice.

    Kopalniški umivalnik
    Kopalniški umivalnik je na vojo v mnogih oblikah in material. Bolj eksotični materiali za steklo, kamen in les.

    5. Material za umivalnik za kopalnico

    Odločiti se moramo tudi za material, iz katerega bo naš kopalniški umivalnik. Keramični umivalnik za kopalnico je narejen iz keramike, saj je tako zelo enostaven za čiščenje, pa tudi cenovno dostopen. Lep dodatek kopalnici so tudi kamniti umivalniki ali umivalniki iz marmorja, ti so seveda dražji, so pa tudi bolj odporni in dosegajo daljšo življenjsko dobo. Danes se vedno bolj pojavljajo tudi stekleni umivalniki iz stekla, ki ustrezajo bolj modernim interierjem in so nekoliko manj trpežni.

    Vedno pogostejša je kopalniška oprema iz nerjavečega jekla, ki je izjemno vzdržljiva, enostavno se čisti, pričara pa zelo moderen, že skoraj vesoljski videz interierja. Vendar inox umivalnik za kopalnico lahko skozi čas izgubi svoj sijaj.

    Nekateri pa se odločajo tudi za leseni umivalnik za kopalnico, ki naredijo posebno atmosfero in domače vzdušje. Primerni so za skoraj vsak stil interierja. Njihova slabost je le, da jih je potrebno pogosto obnavljati in zaščititi s premaznim slojem.

    Strokovni članek 25069
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kopalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kopalnice?

    Imamo kar 1039 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1039 izvajalcev za področje Kopalnice
    10
    6

    RD TECH, montaže, trgovina, elektroinštalacije in druge storitve, d.o.o.


    8.9
    1

    MIZARSTVO JURAČ d.o.o.


    8.9
    1

    KERAMIČARSTVO, BRANKO ŠERUGA S.P.


    10
    0

    MERKUR trgovina, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane