Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kondenzacijska plinska peč, cena za ogrevanje na plin

    Članek je koristil že 25555+ uporabnikom
    Ogrevanje na plin postaja vedno bolj priljubljen način ogrevanja. Plinsko ogrevanje, ki uporablja kondenzacijsko tehnologijo spada med najugodnejše ogrevalne sisteme. Ogrevanje na plin omogoča kondenzacijske plinska peč, več o karakteristikah, prednostih in ceni plinske peči pa si preberite v nadaljevanju.
    Strokovni članek 25555
    plinska pec
    Imamo kar 1419 izvajalcev za področje Ogrevanje:

    1. Kondenzacijska plinska peč 

    1.1 Zakaj so plinske peči prava izbira

    Ogrevanje na plin in plinske peči sodijo med udobne, izjemno zanesljive in ene najvarčnejših ogrevalnih sistemov konvencionalnimi viri energije. Plinske peči odlikuje tudi prostor, potreben za njihovo vgradnjo - od vseg ogrevalnih sistemov boste zanjo potrebovali najmanj prostora. Kondenzacijska plinska peč je primerna tako za obstoječe, starejše objekte kot za novogradnje in je še posebej učinkovita pri stenskem ogrevanju. 

    Plinska peč je zaradi svoje ekološke naravnanosti pomembni sodobni način ogrevanja. Gre za enega bolj izpopolnjenih sistemov ogrevanja z dobrimi izkoristki energenta in majhno količino emisij. Plinska peč, znana tudi kot kondenzacijska plinska peč, priporome k manjšemu onesnaževanju okolja, saj škodljivih prašnih delcev praktično ne izpušča. Plinske peči so tihe in praktično neslišne ter imajo nizke stroške obratovanja. 

    1.2 Kako deluje kondenzacijska plinska peč?

    Kondenzacijska plinska peč deluje tako, da izkorišča kondenzacijsko tehnologijo. Plin pride po napeljavi do plinske peči, kjer se začne kondenzacijski proces. Plinska peč v procesu kondenzacije izkorišča toploto vodne pare, ki se nahaja v dimnih plinih. Nadzor plamena in elektronski vžig poteka preko ionizacijske elektrode. Prenosnih plinske peči je narejen iz posebne litine, ponavadi silicij/aluminij, njegove stene pa se zelo tanke, zato je hitro odziven na temperaturne spremembe. Kondenzacijska plinska peč omogoča tudi dograditev grelnika sanitarne vode, ki omogoča ogrevanje sanitarne vode. Kapaciteta grelnika sanitarne vode plinske peči je tudi do 100 litrov.

    Plinske peči
    Sistem ogrevanja na plinske peči je pri nas zelo pogost in priljubljen. 

    2. Lastnosti plinske peči

    Kondenzacijske plinske peči imajo izjemne izkoristke energije, tudi do 109% in pa manjhno porabo energije, dosežejo pa tudi dolgo življensko dobo. Kondenzacijske peči dosegajo standardno moč med 24 in 60 kW, takšne, ki pa imajo dograjen še grelnik sanitarne vode, pa moč med 11 in 22 kW. Prednost plinskih kondenzacijskih peči je tudi njihova velikost, saj njihova majhnost omogoča, da je peč mogoče postaviti v vsak predel prostora. Plinska kondenzacijska peč deluje zelo tiho, zato ne moti ostalega delovanje v prostoru.
    Pozitivna je tudi privlačna lupina, oziroma ohišje plinske peči, ki omogoča da peč vkomponiramo tudi v estetsko bolj dovršene interierje. Nenazadnje pa plinske kondenzacijske peči dosegajo tudi zelo nizke emisije dimnih plinov, kot npr. NOx.

    Kondenzacijska plinska peč je lahko nameščena tako v klet kot tudi v katerikoli drug prostor objekta. Plinska peč je primerna tudi za uporabo v večstanovanjski stavbi.

    3. Kdaj se povrne investicija plinske peči?

    Velika prednost plinske peči je, da energijo, ki je shranjena v gorivu, praktično v celoti pretvorijo v toploto. Kondenzacijska plinska peč je zato visoko učinkovita (104-109%). Iz tega razloga je smiselno menjati že nizkotemperaturno (89%-93%) in standardno plinsko peč (64-70%). Taka plinska peč je procentualno namreč precej manj učinkovita kot kondenzacijska plinska peč. Če za ogrevanje prostorov in vode trenutno uporabljate kurilno olje ali kombinacijo peči na drva in premog, lahko s hitrim izračunom ugotovite, da se inveticija sodobne kondenzacijske plinske peči povrne že v dobrih dveh letih!

    4. Ogrevanje na plin

    Ogrevanje na plin ima številne prednosti. Pri dobro nastavljenem delovanju in obratovanu plinske peči ogrevanje na plin omogoča zelo dobre energijske izkoristke. Ogrevanje na plin pa ni uporabno samo za gretje prostorov, pač pa tudi za kuhanje in segrevanje sanitarne vode. V Evropi je ogrevanje na plin zelo popularno, uporablja pa se ga lahko tako za ogrevanje stanovanj kot industrijskih in drugih večjih objektov. Ogrevanje na plin ima konstantno ceno, takojšno in zelo enakomerno toploto, če se uporablja v namene ogrevanja prostorov, prav tako pa dolgoročno omogoča večje finančne prihranke. 

    Ogrevanje na plin
    Ogrevanje na plin odlikujejo konstantne in nizke cene. 

    5. Koliko stane ogrevanje na plin? 

    Ogrevanje na plin povprečne enodružinske hiše znaša okoli 1250 €/leto.

    6. Kondenzacijska plinska peč - cena

    Izvedba prehoda na ogrevanje s plinsko kondenzacijsko pečjo za stanovanjsko hišo in sama kondenzacijska plinska peč stane od 3.000 EUR naprej.

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .


    Strokovni članek 25555
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Ogrevanje?

    Imamo kar 1419 izvajalcev za področje Ogrevanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1419 izvajalcev za področje Ogrevanje
    10
    35

    Adaptnova, Simona Vogelnik s.p.


    10
    8

    Gradbeništvo Primož Šuligoj s.p.


    9.2
    2

    VODOVODNE INŠTALACIJE - ALJAŽ ŽNIDARČIČ S.P.


    9
    0

    Vodovod ogrevanje Drago Demšar, s.p


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane