Za področje

    Panoramska stena, cena za panoramska vrata

    Članek je koristil že 17937+ uporabnikom
    V dnevnem prostoru preživimo večino časa. Udobje dnevnega prostora narekuje veliko elementov, vsekakor pa je pomembno, da v dnevni prostor pride dovolj svetlobe, da je iz dnevnega prostora omogočen pogled v naravo in da je ta z zunanjostjo povezan. To nam omogočajo velike okenske odprtine.
    Strokovni članek 17937
    Dvižno drsni sistem, vir: www.termoglasokna.si
    Imamo kar 232 izvajalcev za področje Panoramska okna in stene:

    1. Panoramska stena

    Za zagotovitev svetlobe v dnevnem prostoru lahko izberemo klasična okna, večje okenske odprtine z vrati ali pa se poslužimo obsežnejše zastaklitve z drsnimi vrati. Slednji sistem nam omogoča, da v prostor pride res dovolj svetlobe. Omogoča pa nam tudi, da je naš dnevni prostor povezan z zunanjostjo, saj lahko zasteklitev maksimalno odpremo.

    Poznamo dva sistema panoramske zasteklitve, ki se razlikujeta glede na način odpiranja. Prvi sistem je dvižno drsni, z oznako HS, drugi pa je izvlečno drsni, PS ali PSK.

    2. Dvižno drsni sistem (HS)

    Dvižno drsna panoramska okna ali panoramske stene so primerne za velike zasteklitve bivalnih prostorov in v javnih objektih. Uporabljajo se zlasti pri objektih, ki zasledujejo sodobnejši videz in pri ambicioznih arhitekturnih rešitvah. Sistem je uporaben na področjih teras, balkonov in zimskih vrtov. Izbiramo lahko med okvirji zasteklitev iz lesa, aluminija ali PVC okenskimi okvirji.

    Kot že ime pove, se panoramske stene odpirajo dvižno drsno, drsno in fiksno krilo stene nista v isti ravnini, ampak drsita drug ob drugem. Ob odpiranju se drsno krilo rahlo dvigne in se nato zapelje mimo fiksnega dela. Kljub temu, da krili nista v isti ravnini, se stena zapre fikno, je toplotno dobro izolirana in nudi visoko termično ugodje.

    Sistem poleg dobre osvetlitve prostora nudi tudi neoviran prehod v zunanjost. S pomočjo HS sistema je možno izvesti kar 5 m širok prehod pri enokrilnem in 10 m širok prehod pri dvokrilnem sistemu. Odprtine so standardno široke nekje od 70 do 330, na voljo so pa tudi do 650 cm. Višina  krila je lahko od 85 do 330 cm, standardno pa do 2,6 m.

    Če želimo, da je panoramska stena izvedena kar se da elegantno, potem lahko izberemo sistem, pri katerem se večji del praga potopi v tlak, nad gotovim delom poda pa je vidnega samo nekje 5-25mm praga. Ta rešitev je zelo funkcionalna, saj prag ne predstavlja fizične ovire, prav tako pa je sistem izjemno estetsko dovršen.

    3. Izvlečno drsni sistem (PS in PSK)

    Veliko opisanih lastnosti dvižno drsnega sistema veljajo tudi pri izvlečno drsnem sistemu. Tudi ta sistem se uporablja na mestih, kjer želimo veliko polje zasteklitve in nemoten prehod v zunanjost. Prav tako je na voljo v različnih materialih.

    Okna in panoramske stene pa se v tem primeru odpirajo izvlečno drsno, kar pomeni, da se krilo najprej odpre samo kot pri zračenju (na ‘kip’), nato pa se krilo izvleče še spodaj, tako lahko kljub temu, da sta krili v isti ravnini, to drsi mimo fiksnega dela.

    Širina odprtin tega sistema je ponavadi med 60 in 200 cm, višina pa med 60 in 270 cm, seveda pa lahko po naročilu izvedemo krila v še večjih dimenzijah. Sistem ima lahko prag v visoki izvedbi, do okrog 8 cm ali pa nizek prag do nekje 3,5 cm.

    4. Panoramska stena - cena

    Cena steklene panoramske stene znaša med 1500 in 2500 EUR/kos.

    Cena izvlečno drsnega sistema je skoraj polovica cene dvižno drsnega sistema.

    Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .


    Izvlečno drsni sistem, vir: lesko.si
    Izvlečno drsni sistem, vir: lesko.si


    Strokovni članek 17937
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Panoramska okna in stene?

    Imamo kar 232 izvajalcev za področje Panoramska okna in stene:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 232 izvajalcev za področje Panoramska okna in stene
    8.9
    2

    AKTAL proizvodno in trgovsko podjetje d.o.o.


    10
    2

    Is Okna, Ivan Slaviček s.p.


    8.9
    1

    AL-OK d.o.o.


    10
    17

    MATNIKJELN, Nikola Jeftenić s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane