Za področje

    Centralni sesalni sistem, cena za centralni sesalnik

    Članek je koristil že 10664+ uporabnikom
    Vedno več posameznikov se odloča za vgradnjo centralnega sesalnega sistema. Pri centralnem sesalnem sistemu je centralni sesalnik postavljen v enega od prostorov, npr. v garaži, cevi pa so napeljane po celotni hiši, tako da imamo v vsakem prostoru cev sesalnika.
    Strokovni članek 10664
    centralni sesalec
    Imamo kar 58 izvajalcev za področje Centralni sesalni sistem:

    1. Centralni sesalnik - prednosti

    1.1 Centralni sesalnik je enostaven za uporabo

    Centralni sesalni sistem ima določene prednosti pred navadnim sesalnikom. Kot prvo s centralnim sistemom prihranimo kar nekaj časa za sesanje, ker nam sesalnika fizično ni treba prenašati po objektu. Še ena prednost je, da pri navadnem sesalniku pršice in drobni prašni delci pridejo nazaj v prostor, pri centralnem sesalnem sistemu pa jih sesalnik zajame in odstrani iz hiše na prosto.

    1.2 Centralni sesalnik - manj hrupa

    Samo sesanje je s centralnim sesalnim sistemom tudi manj hrupno, saj je sesalnik postavljen v odročnem prostoru, poleg tega pa ima ponavadi vgrajen dušilec zvoka. Centralni sesalnik je tudi zelo zmogljiv, zato lahko z njim hitro posesamo vse vrste umazanije, z njim lahko sesamo tudi tekočine. Centralni sesalni sistem je tudi varnejši, saj uporablja napeljavo z 12 V.

    2. Cevi za centralni sesalni sistem

    Od sesalnika so po celotnem objektu napeljane cevi, ki so lahko kovinske ali PVC. Odsvetuje se uporaba odtočnih kanalizacijskih cevi. Posebno pozorni moramo biti pri spojnih mestih cevi, ki morajo biti tesni, obdelani s posebno natančnostjo in lepljeni. Cevi sesalca morajo biti tudi kar se da gladke, še posebej na notranji strani, da ne pride do mašenja. Dimenzije razvodnih cevi so lahko različne, od 40 mm do 75 mm, pri enodružinski hiši pa se po navadi uporabljajo cevi s premerom okrog 50 mm.

    Centralni sesalni sistem
    Cevi za centralni sesalni sistem morajo biti dobro napeljane in trdno montirane. 

    3. Kako vgradimo centralni sesalni sistem?

    Za vzpostavitev centralnega sesalnega sistema se moramo odločiti še preden je objekt dokončan, saj moramo del cevi vgraditi že v objekt. Instalacije je treba vgraditi v fazi vgradnje instalacij, pred zaključnimi sloji. Vtičnice za sesalni sistem pa se lahko vgradijo v zaključni fazi gradnje ali ob vselitvi. Izjemno pazljivi moramo biti pri vgradnji in izbiri cevi sesalca, saj so te vgrajene pod zaključnimi sloji in ob zamašitvi pride do hudih težav.

    4. Centralni sesalnik - cena

    Cena za sesalni cevni razvod se giblje okoli 100 eur po sesalni vtičnici, število vtičnic pa je po navadi enako številu prostorov. Cene sesalnih enot se gibljejo od 500, pa vse do 1500 eur, odvisno od kvalitete. Po navadi pa potrebujemo tudi dodatni sesalni pribor, ki stane od 200 eur pa vse do 1000 eur - rebrasta cev, teleskopska kovinska cev, kombinirana krtača, krtača za tepih okrog 200 eur ali turbo krtača, rebrasta cev s stikalom za vklop na ročaju, električna stepalna krtača od 500 - 800 eur. Za vse skupaj boste tako v povprečju odšteli med 700 in 2000 eur.

     

    Strokovni članek 10664
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Centralni sesalni sistem?

    Imamo kar 58 izvajalcev za področje Centralni sesalni sistem:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 58 izvajalcev za področje Centralni sesalni sistem
    7.6
    1

    APOLIS d.o.o.


    10
    1

    MD DOLINAR D.O.O.


    10
    2

    Var-Instal vodovodne, plinske in sanitarne inštalacije Anže Pezdir, Dipl.Var.Inž., s.p.


    10
    2

    KKP d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane