Za področje

    Toplovodni kamin na pelete ali drva

    Članek je koristil že 24463+ uporabnikom
    Kamin je ponavadi asociacija na romantično zimsko vzdušje. Poleg tega pa lahko predstavlja tudi centralno grelno telo naše stavbe. Značilnost toplovodnih kaminov je vgrajen toplotni izmenjevalec. Toplovodni kamin na pelete ali kamin na drva segreje vodo v zalogovniku in preko sistema cevi z vodo ogreva različne prostore naše stavbe.
    Strokovni članek 24463
    Toplovodni kamin, vir: www.stylepark.com
    Imamo kar 218 izvajalcev za področje Kamini:

    1. Kamin na pelete za centralno ogrevanje, talno ogrevanje ali radiatorje

    Toplovodni kamini so primerni tako za stensko, kot tudi talno ogrevanje, nanje pa lahko priključimo tudi radiatorsko ogrevanje. S centralnim ogrevanjem, na katerega je vezan toplovodni kamin, lahko ogrevamo celotno hišo.

    Poznamo različne vrste toplovodnih kaminov. Ponavadi delujejo na drva ali pelete, obstaja pa tudi kombinirani kamin na pelete in drva. Toplovodni kamini so zanimivi predvsem zato, ker bistveno znižajo stroške za ogrevanje stavbe. Poleg ekonomičnosti pa vam kamini zagotavljajo tudi učinkovitost in varnost.

    2. Kako deluje toplovodni kamin?

    Kamin deluje tako, da z ognjem segreje vodo v zalogovniku. Segreta voda iz zalogovnika steče v cevi centralnega ogrevanja in ogreva prostore celotnega objekta. Poleg cevi talnega ogrevanja lahko na toplovodni kamin priklopimo tudi sistem radiatorjev. Toplovodni kamin je, za razliko od ostalih peči, ponavadi lociran v bivalnih prostorih vaše stavbe, kjer se zadržujete najpogosteje. Kamin predstavlja dodaten, prijeten element vašega interierja, saj lahko uživate v prijetnem pogledu na ogenj.

    Toplovodni kamini so lahko prostostoječi ali vgrajeni. V nadaljevanju bodo opisani bolj zmogljivi tipi toplovodnih kaminov, na katere je možno priklopiti tudi več ogrevalnih teles. Obstajajo prostostoječi toplovodni kamini in vgrajeni toplovodni kamini.

    3. Kaminska peč na pelete, Idro point

    Kaminska peč na pelete je namenjena tako radiatorskem, kot tudi talnem ogrevanju in ogrevanju sanitarne vode. Nanjo lahko priključimo več radiatorjev. Z predstavljenim tipom kamina lahko segrejemo do 110 m2 bivalnih površin, oziroma 295 m3 zraka, njegova moč je 11,3 kW, njegov izkoristek pa 92%. Kamin ima vgrajen zalogovnik za 27 kg peletov in nudi 10-16 urno nemoteno gorjenje. Možno ga je regulirati s pomočjo tedenskega programa ogrevanja.

    3.1 Kamin na pelete - cenik

    Koliko stane kamin na pelete? Cena kamina na pelete se giblje okrog 2000 EUR.

    4. Kaminske peči na pelete, Fuji

    Podobno kot pri prejšnjem tipu kamina, lahko kaminsko peč Fuji uporabimo za različne sisteme ogrevanja. S tem toplovodnim kaminom lahko ogrejemo kar 470 m3 zraka, saj je njegova nazivna moč nekoliko višja - 18 kW. Izkoristek kamina je 91, 94%. Podobno kot prejšnji tip, ima kamin vgrajen 27 kg zalogovnik in omogoča 5,5-19 urno gorjenje. Grelno telo je možno regulirati preko mobilnega telefona.

    4.1 Kamin na pelete - cena

    Koliko stane kamin na pelete? Cena toplovodnega kamina se giblje okrog 3500 EUR.

    5. Kamini na drva, Warm/CS

    Kamin na drva je namenjen tako radiatorskemu, kot tudi talnemu ogrevanju. Z njim lahko ogrejemo 140 m2 bivalnih površin, oziroma 340 m3 zraka. Moč tega tipa toplovodnega kamina je 14 kW, njegov izkoristek je nekoliko nižji, 81,6%, poraba kamina pa se giblje okrog 5,54 kg polen/h.

    5.1 Kamini na drva - cena

    Kakšna je cena za kamin na drva? Kamini na drva stanejo okrog 1500 EUR.

    6. Toplovodni kamin na drva, IDRO30 CS

    Vgrajeni toploodni kamin je namenjen tako talnemu, kot tudi radiatorskemu ogrevanju. Tudi s tem tipom kamina lahko segrejemo okrog 140 m2 bivalne površine, oziroma 360 m3 zraka. Njegova moč je kar 18 kW, njegov izkoristek pa le 75%. Poraba toplovodnega kamina je med 1,7 in 5,3 kg/h.

    6.1 Toplovodni kamin na drva - cena

    Koliko stane toplovodni kamin na drva? Cena kamina na drva je nekje 1500 EUR.

    7. Kamin na polena, H2Oceano

    Toplovodni kamin lahko uporabimo kot vir toplote v različnih sistemih ogrevanja. S kaminom lahko segrejemo približno 150 m2 bivalnih prostorov, oziroma 355 m3 zraka. Moč kamina se giblje okrog 15kW, njegov izkoristek pa je 80%. Poraba kamina je med 1,5 in 4,5 kg/h.

    7.1 Kamin na polena - cena

    Koliko stane kamin na polena? Cena za kamin na polena se giblje okrog 2000 EUR.


    Za več informacij se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

    Strokovni članek 24463
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kamini?

    Imamo kar 218 izvajalcev za področje Kamini:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 218 izvajalcev za področje Kamini
    8.9
    0

    MOJ KAMIN d.o.o.


    8.8
    2

    AGNI d.o.o.


    9.3
    4

    Elektro in strojne inštalacije Janjić d.o.o.


    8.9
    0

    UNIKAT PEČARSTVO IN KERAMIČARSTVO, KRISTIAN VUZEM s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane