Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Notranje oblikovanje prostov: oprema stanovanja in hiše

    Članek je koristil že 8951+ uporabnikom
    Notranje oblikovanje ali oblikovanje interierjev je oblikovanje našega vsakodnevnega bivalnega okolja. Znotraj arhitekture preživimo večino svojega časa, v prostoru bivamo, delamo, spimo, preživljamo prosti čas, zadovoljujemo naše primarne potrebe. V interierjih pa se vršijo tudi interakcije z drugimi posamezniki. Potrebno je, da je naš prostor primerno oblikovan, saj to vpliva na kakovost našega življenja. Hkrati pa mora biti tudi uporaben, saj je to njegova primarna funkcija. Veliko ljudi si interier oblikuje kar sami. Res je, da sami najbolj vedo kaj jim je všeč in kaj bodo v prostoru počeli. Vendar posamezniki ponavadi ne poznajo učinkov, ki jih bo prostor imel. Prav tako pa si ne znajo predstavljati končnega izgleda prostora. Zato je pri snovanju interierja priporočljivo za mnenje vprašati arhitekta ali notranjega oblikovalca.
    Strokovni članek 8951
    Oblikovanje jedilnice in kuhinje, GMT+1 arhitekti
    Imamo kar 545 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    1. Učinki notranjega oblikovanja

    Interier je več kot samo nabor pohištva, ki se med seboj ujema. Seveda je tudi ujemanje pomembno, še bolj pa je pomembna končna atmosfera, ki jo ustvarja skupek posameznih elementov. Pri notranjem oblikovanju je pomembna tako izbira barv, materialov, tekstur, dimenzij tako prostora, kot tudi pohištva, svetloba in še mnoge druge prvine. Ravno ta skupek prvin, končna atmosfera, bo namreč zelo vplivala na naše počutje.

    Za primer, če vam arhitekt oblikuje temen, mogočen interier, z visokimi stropi, velikim in hladnim pohištvom, z malo svetlobe, grobih in temnimi površinami, se boste v interierju počutili majhne, nesproščene in ponižne. Uporaba takšnih prvin je pri interierju upravičena, ko gre npr. za oblikovanje notranjosti cerkve ali banke.

    Kadar pa bo prostor oblikovan v naravnih barvah, z uporabo lesa, v kombinaciji z mehkimi materiali, z veliko svetlobe in v človeku primernih dimenzijah, pa se boste v takšnem prostoru počutili prijetno in sproščeno. Tako oblikovani bi naj bili prostori za prosti čas, dnevne sobe, tudi savne. Seveda pa se vseh učinkov ne da posplošiti. Kako bo na vas vplivalo oblikovanje interierja je odvisno tudi od vašega karakterja, osebnih preferenc in okusa.

    2. Interier definira (tudi) arhitektura

    Interier se lahko oblikuje naknadno, ko je arhitektura, npr. vaša hiša že postavljena. Za res dober učinek pa je priporočljivo, da se objekt in notranji prostori oblikujejo hkrati. Le tako so lahko res najboljši. Saj oblikovanje arhitekture vpliva tudi na učinek interierja. Na primer dimenzije prostora so definirane že, ko se objekt postavi, ne da se jih več spreminjati. Vendar pa tudi dimenzije prostorov oblikujejo notranjo atmosfero sobe. Podobno je s količino naravne svetlobe, ki pride v prostor. Tudi ta je določena že, ko je objekt postavljen. Težko naknadno spreminjamo dimenzije oken, ki prepuščajo naravno svetlobo.  Zato se priporoča oblikovanje hiše in posameznih interierjev hkrati.

    3. Notranje oblikovanje in vizualizacije

    Ko sami razmišljate o notranjih prostorih, si lahko le delno predstavljate, kako bode ti nekoč zgledali. Arhitekti ali notranji oblikovalci pa najprej interier skicirajo, si skušajo predstavljati vse prvine notranjega prostora, nato pa svojo idejo tudi preizkusijo. Svoj predstavo preizkusijo tako, da izdelajo 3D model, mu dodajo materiale in izdelajo 3D vizualizacijo. Končno sliko ali podobo interierja. Tako si lahko v naprej predstavljate učinek posameznega interierja.

    4. Notranje oblikovanje cena

    Cena oblikovanja variira od količine vloženega dela. Za ‘hitro’ oblikovanje interierja boste odšteli že od 200 EUR naprej. Vendar takšno oblikovanje navadno ni preveč kakovostno. Normalno pa se cene za oblikovanje interierjev gibljejo od 500 EUR naprej. Seveda je odvisno za kako velik prostor gre in koliko dela ta obsega ter koliko vizualizacij vam bo arhitekt pripravil. Prav tako je odvisno, ali bo vse pohištvo oblikovano po meri ali bodo določeni elementi tipsko izdelani.

    Vir: http://www.gmt1arhitekti.com

    Oblikovanje interierja, hiša K, GMT+1 arhitekti
    Oblikovanje interierja, hiša K, GMT+1 arhitekti


    Oblikovanje interierja, Mesarija Čas, GMT+1 arhitekti
    Oblikovanje interierja, Mesarija Čas, GMT+1 arhitekti


    Oblikovanje interierja, Bistro Nikolina, GMT+1 arhitekti
    Oblikovanje interierja, Bistro Nikolina, GMT+1 arhitekti


    Strokovni članek 8951
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 545 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 545 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    10
    2

    MEGA-VIZIJA, Slavko MOHARIČ s.p.


    10
    0

    Naredisisam d.o.o.


    10
    1

    Sokpro, projektiranje, gradbeništvo in svetovanje d. o. o.


    9
    0

    B - ARHITEKTURA, projektiranje, svetovanje in nadzor, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane